Contact:


Berendekens@hotmail.com

 


We hebben nog  een aantal voorraaddekens.  Deze sturen wij nog dolgraag naar kinderen die dat kunnen gebruiken. U kunt dus nog aanvragen bij ons doen. 

 

Dit  doet u door een mailtje te sturen naar berendekens@hotmail.com 

Op 21 april 2018 bestond Berendekens 4 jaar. In die 4 jaar hebben we weer heel veel kinderen blij gemaakt.

 

Van 2014 t/m 2017 hebben we 1733 dekens verwerkt. In 2018 tot nu toe 83 dekens. Dat komt neer op gemiddeld 454 dekens per jaar. 

 

Dit alles zouden wij niet kunnen zonder onze fantastische vrijwilligers, die belangeloos voor ons haken. Een applaus voor onze vrijwilligers.

 

,
Vrijdag 28 juli 2017 hebben we een hele grote aanvraag binnen gekregen, namelijk 62 dekens en 132 beren. 
Wij zijn heel enthousiast, jullie ook? 
Uiteraard hebben we jullie hulp hiervoor nodig om deze aanvraag te verwerken. 🙂 
Veel haakplezier in de vakantie -----------------------------------------------------------

😉

hallo.. Wisten jullie dat we alleen in de maand januari 2017 al 41 dekens hebben verstuurd naar kinderen. Dit zijn 3157 granny's. 3157 granny's die jullie met liefde gehaakt hebben voor al die kinderen die dat nodig hebben. Die wij hebben uitgelegd en die de maaksters tot dekens hebben gehaakt. Bedankt hiervoor.

Er zijn nu dus weer veel granny's nodig. Sluit u aan bij berendekens en haak gezellig mee of stuur alstublieft op als u granny's hebt liggen. 

Berendekens Goes USA. We hebben de vraag gekregen om dekens te versturen naar kinderen die wel wat warmte en liefde kunnen gebruiken in Amerika. De aanvraagster betaald de verzendkosten. Super trots dat we met ons mooie doel zover over de landsgrenzen gaan. Met Wies v/d Kolk Christelle De Meyer, Margriet Boltendal , Janny Kroezen Mieke Van de Ven en Marja Heisterkamp

September is al weer voorbij en de beren en granny's komen weer binnen soms een kofferbak vol. Iedereen heeft in de vakantie lekker door gehaakt en daar zijn we heel blij mee. Ook de aanvragen voor een berendeken blijven komen. De voorraad dekens die we voor de vakantie hebben gemaakt konden in de vakantie periode naar de aanvragen. Zo fijn dat we de kinderen gewoon konden verblijden met een berendeken.

 

Vanaf volgende week ( 1 augustus 2016) hebben wij een welverdiende vakantie tot 6 september. Alle aanvragen worden in deze weken gewoon afgehandeld door middel van de voorraaddekens die wij de afgelopen weken gelegd hebben. Ook granny's insturen kan gewoon, deze worden echter pas op 6 september geopend. Een hele fijne vakantie iedereen, met veel zon en vooral blijven haken.

Hieper de piep hoeraaaaaa!!! 
 Vandaag bestaat berendekens 2 jaar!!!!!! 
 Ongeveer 1200 dekens zijn er in die 2 jaar naar de kinderen gegaan. En willen graag onze haaksters, dekenmaaksters en sponsers via deze weg bedanken. Op naar nog vele jaren. Gefeliciteerd!!!!!!

April 2016

Dan staat er weer april op de kalender. Wat gaat de tijd snel en wat blijft het mooi om berendekens te blijven volgen. Wat blijft iedereen mooie granny's maken. De aanvragen komen mooi gestaag binnen, zodat het voor de mensen leuk blijft om dekens uit te leggen , te versturen naar de maaksters en we kunnen inmiddels ook weer wat voorraad dekens maken. Fijn voor als straks het mooie weer en de vakanties eraan komen. Mag ik iedereen. Via deze weg weer bedanken voor de inzet en het mee werken aan dit prachtige doel... 🐻👍

6 februari 2016. 

Het jaar is inmiddels al weer 1 maand oud. Een maand waarin we al 48 kinderen blij hebben gemaakt met een warme berendeken.  Een maand waarin de aanvraag lijst maar heel even leeg is geweest. 13 dekens zijn er bij maakster en 27 dekens zijn er in aanvraag. Maakt een totaal van 88 deken vanaf 1 januari 2016. Inmiddels hebben we de mijlpaal 1000 dekens behaald en hebben we meer als 2000 leden op onze facebookpagina. Op naar ons twee jarig bestaan in april met weer een leuke tombola.  

29 augustus 2015

Vakanties zijn voorbij. Berendekens heeft in de vakantie echter niet stil gezeten. Doel was om voorraaddekens aan te leggen, dat leek even te lukken. 

Echter alle voorraad deken zijn alweer opgestuurd naar kinderen die berenkracht konden gebruiken.

Wij hebben dan wel vakantie maar ziekte of problemen gaan in de vakantie gewoon door. En dus de aanvragen ook. Wel kunnen we terugkijken op een zomer vakantie die qua organisatie van onze kant soepel verliep

Blij zijn we dat onze haaksters doorhebben gehaakt in de vakantie. Op onze facebooksite https://www.facebook.com/groups/1471866773043194/  staan alle foto'van binnen gekomen beren, granny's en foto'van alle dekens.

9 juni 2015.

De lijst met aanvragen is nu beetje ingekort. We hebben er met z'n allen hard voor gewerkt om dit voor elkaar tekrijgen. Zeker nu de zomervakantie nadert voelt dat wel lekker. Dat betekend niet dat we nu achter over kunnen leunen. De ervaring is tot nu toe dat er snel weer een storm aan aanvragen komt. Heel mooi natuurlijk, maar wij van berendekens willen ook graag een paar dekens op voorraad. Dus haaksters ga gewoon lekker door met het haken van granny's en beren. 
Hierbij klein verzoekje om wat extra effen wit erbij te doen. Daar is vaak een chronisch tekort aan. 

Mei 2015


Deken uitleg dag in Heemskerk.
Dekens worden weer uitgelegd vandaag en Wies haar huis staat in het teken van granny's, beren en dekens. Zie hiernaast de foto van de huiskamer. 
Er is een tafel gemaakt zodat men niet steeds op de vloer zit, cq kruipt met uitleggen. 
Als dekens zijn uitgelegd, worden er foto's gemaakt voor FB, zodat haaksters weten hoe de dekens uitzien die ze krijgen. Dan worden er 7 stapeltjes gemaakt en genummerd, in een zak gedaan met aantal beren. Aantal beren voor bij de deken en voor broertjes en zusjes.
In de doos met kaart en was voorschrift. Adres haakster erop en op de post. 
Dit gaat niet om 1 dekens/doos maar om 7 tot 10 dekens/dozen per uitlegdag. Zeker 1x per week. 
Even een inkijkje in de uitleg dag in het berendekenhuis.🐻

Wij zijn stil van deze zending. Lieve Petra Jansen je zal altijd in onze gedachten zijn......
Haakster Petra is twee weken geleden overleden.

24 maart 2015

En zo sluipen we langzaam naar ons één  jarig bestaan. Wat zijn we heerlijk bezig geweest. Meer dan 500 dekens zijn gelegd en aan kinderen gegeven. Zijn er vele actieve leden. Goede granny haaksters als deken maaksters. Trots zijn we op iedereen die mee werkt en berendekens tot een succes maakt.
Ik zeg, blijf haken en we plakken er nog heel wat jaartjes aan. 👍🐻

17-februari 2015

Wij zijn trots ... Waarom? 

Pieter heeft een Berendeken gekregen en is hier heel blij mee.

De moeder Sabrina heeft een boekje geschreven en een website gemaakt, naar aanleiding van een ziekenhuis opname van Pieter.  Op de site worden wij berendekens vermeld. 

 Eigenlijk bestaan er niet veel verhalen over kinderen in het ziekenhuis. Dat is ook wel logisch, want wie wil er nu naar het ziekenhuis? Toch maken veel kinderen een ziekenhuisbezoek mee met alle spanningen die daarbij horen. Daarom vertelt Pieter over de onderzoeken waar hij mee te maken krijgt, legt hij uit wat een sonde is en hoe de kinderarts ontdekt dat Pieter koemelkallergie heeft. Naast de minder leuke onderzoeken beleeft Pieter ook leuke momenten in het ziekenhuis. 

Neem eens een kijkje op www.sabrinaklenederks.nl


10-02-2015
Inmiddels zijn we februari 2015. De granny,s en beren blijven binnen komen.
En vandaag weer 10 dekens gelegd. Dus worden er straks weer tien kinderen blij gemaakt. 
Het leden aantal staat al op 1500 en we zijn de vierhonderd dekens ook al voorbij.
We gaan rustig aan verder.

8 december 2014
Inmiddels is de lijst met aanvragen weer op gelopen tot 34. Heel mooi voor berendkens, maar het vraagt wel weer om granny,s en beren. Nu is er een groep dames die ijverig doorhaakt. En daar zijn wij als beheer heel blij mee. Zo zijn wij ook blij met de dekenmaaksters. Dat ze ondanks de drukke komende kersttijd, proberen om de dekens in drie weken in elkaar te zetten. We gaan dus rustig door. De foto's van de blije dankbare kinderen zorgt ervoor dat we rustig door blijven haken....👍🐻
4 december 2014
En zo dachten we dinsdag 2 december, we zijn bij. Alle aangevraagde dekens uitgelegd. Lekker gevoel om zo het jaar af te sluiten. Geen druk voelen tijdens de feestdagen. 
Maar vandaag op de site van NSGK, plaatst iemand een lief bericht over berendekens. Op NSGK staat regelmatig een knapperd van de dag. Wij bieden deze kinderen dan een deken aan. 
Vandaag kwam er als dank een lief bericht te staan. Zo lief en hartverwarmend ook de reacties eronder. 
En zo hebben we vandaag weer een lijst met aanvragen van 18 dekens. Super, dat we weer zoveel kinderen wat berenkracht kunnen geven!!! 
Wij zijn dan ook super trots op al onze haaksters. Zonder hun geen granny's, zonder granny's geen dekens. 

13 oktober 2014


Vandaag plaatste een van onze leden haar verzameling beren. Zij heeft de smaak van berenhaken zo te pakken....


29 okt 2014
En zo is het alweer eind oktober! En zijn we nog steeds druk met berendekens. 
De aanvragen blijven in een mooi tempo binnenkomen. Wekelijks leggen we dekens uit en gaan de dekens naar de maaksters alwaar ze in elkaar gehaakt worden en verstuurd worden naar de bijzondere kinderen. Door de foto's op facebook is het mooi om te volgen hoe de lapjes dekens worden. Ook de aanvragers die vaak lid worden van onze facebookgroep kunnen volgen hoe hun deken vordert. 
Wij zijn beretrots op iedereen die zijn steentje bij draagt aan het succes van Berendekens. 👍🐻

5 oktober 2014


Inmiddels de twee honderdste deken verstuurd en iemand blij mee gemaakt.

Super dat we dit met zijn allen, in 5 maanden tijd, hebben mogen doen!

Wij zijn ontzettend trots op al onze leden die op wat voor een manier ook, iets doen voor berendekens.

De eerste dekens zijn ook alweer gestuurd naar de kinderen. Wat is het fijn dan de reacties te lezen van de kinderen en of de ouders. Jammer soms dat het hier niet kan. Maar we respecteren het dat ouders dit niet openbaar willen delen. 
21 september 2014

Wat gaan we toch goed. Regelmatig komen er aanvragen binnen. Een paar per week.
Soms twee per dag. Heerlijk dat mensen vertrouwen hebben in ons en een Berendeken aanvragen. Jammer om er over te beginnen, maar door de vele aanvragen slinkt het verzendpotje ook. 
Waar wordt het voor gebruikt vraagt u zich vast af?
Iedere week worden er dekens uitgelegd deze worden dan weer naar de maaksters gestuurd. Alle maaksters betalen het versturen naar de kinderen zelf. 
Diegene die uitleggen gemiddeld twintig per week, kunnen dit niet uit eigen zak betalen. Dat is teveel gevraagd.
Vele sturen bij de granny's die ze naar berendekens sturen een klein bedrag. Super blij zijn we ermee. Soms krijgen we grotere giften. Soms leggen we zelf bij.
Soms sturen de ontvangers van de dekens de verzendkosten naar het centrale punt.
De kinderen mogen hier niet de dupe van worden.

We willen de haaksters, de ontvangers niet verplichten om berendekens te sponseren. 
Ieder draagt bij naar eigen vermogen,. Wij kunnen niet in andermans beurs kijken. Willen ook niet dat het een verplichting wordt. 

Nu heeft het berenteam een reuze beer (67cm) gehaakt en deze tekoop aangeboden.
Opbrengst voor berendekens. Deze beer is gehaakt met garen waar wol in zit.  En kan dus niet naar de kinderen.
Er mag hier ook geboden worden hoor......... 
26 augustus 2014

De tweede dinsdag na de vakantie en het beren team draait weer op volle toeren.
Dekens worden uitgelegd. Aan elkaar gehaakt en naar de kinderen gestuurd.
Vorige week 23 dekens en vandaag 11 dekens uitgelegd
Zo'n mooi en dankbaar werk. En wat zijn we trots op alle haaksters die hun best doen om de granny's te maken. Van kleurrijk. Ingewikkeld tot simpel. En allemaal heel hard nodig om mooie dekens te maken.
Maar ook de beren vinden hun weg naar de berencentrale..... Allen welkom! En klaar gemaakt voor de reis naar de kinderen.🐻

Dit weekend de dam tot dam loop. Veel groepen doen eraan mee.
Zo ook Metakids http://www.metakids.nl
Een paar meta-kinderen hebben al een Berendeken ontvangen.
Omdat onze groep is genoemd bij metakids even een stukje reclame voor hun.
Wat is het mooi om te zien dat bekenden van metakids sponsor geld bij elkaar lopen voor onderzoek naar de stofwisselingsziektes. 
We zagen ook NSGK voorbij komen. Ook kanjers die hebben gelopen voor het goede doel.
Topper zijn het!!!👍🐻
16 september 2014

Dinsdag, de deken uitleg dag.
Weer heel bijzonder om vandaag op FB de nieuwe dekens, uitgelegde dekens, voorbij te zien komen.
Steeds weer spannend, maar wat zijn ze weer mooi.
Weer verschillende kinderen blij kunnen gaan maken.
Het blijft geweldig om voor berendekens te "werken".
Samen te werken met een groep mensen die allemaal op hun eigen manier hun steentje bijdrage.


19 augustus 2014

De eerste ochtend waarbij dekens worden uitgelegd. In Heemskerk, bij de beren centrale worden ze bedolven onder granny's en beren. Zelfs de postbode komt langs en zegt "he berendekens is terug van vakantie." Wat is het toch iets om beretrots op te zijn. Onze haakster die in de vakantie gewoon doorhaken.......🐻 Enorm bedankt.
We gaan weer met frisse energie van start. 

11-augustus-2014

De vakantie van berendekens is voorbij.

Een week eerder dan gepland zijn we weer aanwezig om beren en granny's in ontvangst te nemen.

En men heeft niet stil gezeten. Toppers zijn onze haaksters.

We hebben creaties voor bij zien komen en de stapeltjes bleven maar groeien.

Wij als Berenteam zijn daar heel blij mee.

 

In de vakantie is er ook nog een spoeddeken gemaakt. Een ziek jochie had en heeft veel berenkracht nodig.

Helaas is er ook een meiske overleden. 

Voor beide gezinnen was dit geen gemakkelijke zomer.

In gedachten zijn wij bij hen.

We hopen dat ze kracht mogen vinden om, om te gaan met wat op hun pad komt.

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf nu kunnen de granny's en beren weer verstuurd worden.

naar Berendekens

kerkplein 51

1961 EA Heemskerk

 

Dinsdag 19 augustus gaan de dekens weer uitgelegd worden. 

Een leuk en spannend moment om te zien:

hoeveel granny's en beren er binnen zijn

welke granny's en beren er zijn

hoeveel dekens we kunnen uitleggen 

 

en bovenal, past het in Wies en Gerard hun huis?

15-7-2014

Vele granny's en dekens zijn we verder.
De aanvragen blijven binnen komen met zeer hartverwarmende bedank woorden.
Wij zijn er stil van.
Maar ook ontzettend blij dat het zo goed loopt.
Dat de kinderen blij zijn met de dekens.
Trots op alle haaksters die er voor zorgen dat het mogelijk wordt gemaakt.
Extra aanvragen geen probleem, iedereen haakt wat sneller.
Super en Berentrots wat wij met z'n allen mogelijk maken.

Het is nu zomer, heerlijk. Vakantie tijd.
Heerlijk wat rustiger aan doen. Genieten van het mooie weer☀️

Ook het berenteam gaat het rustig aan doen.
En wel van 16 juli tot 16 augustus.
Dat wil zeggen er kunnen geen pakketten in ontvangst worden genomen.
Dus alstublieft ook niet versturen.
Er gaan in deze periode ook geen dekens uitgelegd worden.

Niet iedereen is op vakantie, 
Aanvragen kunnen gewoon worden gedaan.
En mails zullen beantwoord worden.
En u kunt gewoon doorhaken!!👍🐻

WANT na de vakantie gaan we verder.
19 augustus gaan we weer dekens uit leggen voor 
53 kinderen die nu wachten op een deken.
Dat zijn heel veel granny's en dekens.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie.🍹

21 juni 2014.                       

Wist u dat:

🐻 wij twee maanden bestaan
🐻 er 60 dekens af zijn en verstuurd naar kinderen
🐻 we samen 5082 granny's hebben gehaakt
🐻 we nog 2310 granny's nodig hebben om de aan vragen tot vandaag weg te werken
🐻 we dan bijna 100 dekens hebben gemaakt!! 
🐻 wij trots zijn op iedereen die zijn steentje bij draagt!

20 juni 2014. 

Er zijn weer zijn er dekens klaar! 
Ze gaan op reis naar kinderen die een berenkracht kunnen gebruiken

Deken voor kleine man met hersentumor! 

Veel sterkte..
 
3 juni 2014
Per uitzondering hebben we deken voor grote voetbal fan! Dit is een uitzondering! Maar wat lief dat de haaksters hun creatiefiteit weer uitbundig in de strijd gooide om dit te bereiken! Zo Berentrots zijn wij op onze haaksters! 
3 juni 2014

Even een kijkje in de keuken.

Zo worden de granny's bij elkaar gezocht
en tot een deken gelegd! 
Zelfs de koffie visite zit op de knieën en kijkt mee!! 
En weer zijn er drie pakketten klaar om naar kinderen te gaan!! 
Hier moet even iets gedeeld worden waar wij met z'n allen zeer trots op zijn. Ik blijf benadrukken dat iedere granny hoe simpel ook zeer welkom zijn. Maar wij hebben een haakster in ons midden Tos, die kan toveren met een haaknaald. Er kwam een aanvraag binnen voor een AZ deken. Of dat mogelijk was.
Tuurlijk, proberen kan altijd.
Waarop Tos deze haakte

Een nieuws bericht. 

Wist u dat :
we 21 april zijn begonnen.
Er in een deken 77 granny's zitten
We inmiddels 29 dekens hebben uitgelegd
Dat wil zeggen 2233 granny's zijn gehaakt

 

26 mei 2014

Laatste Nieuws

 

Wat is het mooi om te haken voor berendekens. Maar op dit moment schiet ik even in de stress. Een plaatsing van berendekens folder op de leven met autisme site en bij stichting metakids, heeft tot gevolg gehad dat er gister zeer veel aanvragen binnen kwamen. En dat bij de aanvragen die regelmatig binnen komen. Super blij zijn we ermee. Jammer dat het nodig is, maar blij dat we veel kunnen betekenen voor kinderen.

In totaal lopen er nu 30 aanvragen. Als je bedenkt dat er per deken 77 granny's nodig zijn, kunt u zich voorstellen dat we even in de stress schieten. Want er zijn in totaal dus 2310 granny's nodig. Daarbij vinden wij dat broertjes en zusjes ook wat verdienen en een berenknuffel krijgen.

Met als gevolg dat er door de aanvragen minstens 40 berenknuffels nodig zijn.

Gelukkig hebben we haaksters, die ons het gevoel geven dat het allemaal gaat lukken.

Ook de verzendkosten die nu gaan oplopen door versturen  naar maaksters en naar de kinderen. Als je bedenkt dat een pakket versturen al snel € 6,75 kost.

Maar ook hier zijn er haaksters die zo nu en dan een kleinigheidje mee sturen bij de granny's. Soms storten mensen een bedrag op de rekening waar wij van gaan blozen.

Maar ook hier merken wij dat de leden achter ons doel staan en verzekeren dat alles gaat lukken.

Ik ben TROTS zeg maar rustig BERENTROTS op iedereen die iets doet voor Berendekens.

 

Een bijzondere aanvraag kregen we voor een jongen.

Hij wilde een Ajax deken! Waarom niet? De haaksters gevraagd. 
Daarop kwamen de volgende grannies binnen...

Inmiddels zijn er verschillende aanvragen vanuit verschillende doelgroepen. Vanaf ons bestaan 21 april 2014 zijn er inmiddels 7 dekens gemaakt en gegaan naar de kinderen.

 
De laatste aanvraag is van zaterdag 10 mei voor een meisje  met een zeldzame afwijking.
Er word nu een rose, paarse deken voor haar gemaakt. 
 
 

 

Deze deken wordt opgestuurd naar een meisje van 13 jaar. De beer is voor een zusje!
Vandaag hebben Ana Wies en Marja weer zes nieuwe dekens uitgelegd!! 

Deken klaar voor verzending met berenknuffel voor zusje